IUBESTE!

marți, 24 mai 2011


''Iubirea ... multi vorbesc despre iubire, putini pricep ce spun sau aud. Iubire si iertare, Lumina si iubire...A devenit ceva normal sa spunem : "Te iubesc!" Pentru ca primim un cadou, pentru ca vrem ceva, pentru ca ni se face un serviciu, toti spunem "Te iubesc!". Fara sa stam prea mult sa ne gandim la ce semnifica aceste vorbe. Desi afirmam toti sus si tare ca iubim, in realitate habar nu avem ce este iubirea. Nu avem habar nici cum se manifesta, nici ce poate sa faca iubirea adevarata. Oamenii nu stiu sa iubeasca. Si imi asum aceasta afirmatie. Oare cati dintre noi au spus pana acum cuiva "Te iubesc!" fara a astepta ceva in schimb? Cati dintre noi suntem in stare sa spunem cuiva, unei persoane pe care o cunoasatem sau nu, "te iubesc" si sa si simtim din tot sufletul acest lucru? Si sa stim ca nu ne asteapta nici o recompensa? Nici macar o ceasca de ceai? Oare cati pot oferi o asemenea iubire? Neconditionata?

"Dragostea este indelung rabdatoare. Este plina de bunatate. Dragostea nu este invidioasa. Dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuvincios, nu cauta folosul sau, nu se aprinde de manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar, sufera toate, crede toate, nadajduieste toate, rabda toate. "

Cam asta este dragostea. Si are multe fetze prin care se manifesta. Si e drept ca de multe ori nu le intelegem asa cum trebuie. Exista momente cand nu suntem pregatiti pentru ceea ce ni se ofera. Este greu sa invatam sa iubim. Ideea noastra despre iubire este putin mai mult eronata. Nu numai ca nu stim cum sa o oferim, dar nu suntem pregatiti nici sa o primim. Trebuie sa invatam sa iubim si sa invatam sa ne lasam iubiti. Se spune ca dragostea muta si muntii din loc. Da, asa este. Cu o singura conditie. Ca acei munti sa vrea sa fie mutati. Degeaba iubesti, degeaba iti canalizezi toata dragostea, toata energia, toate puterile catre o persoana anume. Daca acea persoana nu vrea sa accepte dragostea ta...nu ai ce sa faci. Aceasta acceptare tine de liberul arbitru al fiecaruia. Dumnezeu nu ne obliga sa il iubim. El ne ofera dragostea sa si astepta ca noi sa fim pregatiti sa o primim. Asteapta ca noi sa ne ducem la El si sa ii spunem: da, Iubeste-ma! Daca noi nu vrem, nu acceptam acest lucru, El nu poate ajunge la noi. Dragostea Sa, mesajul Sau, nu ajung la noi. Degeaba ne-ar obliga sa il iubim. Dragoste cu sila nu se poate. La fel este si cu oamenii. Daca iubesti pe cineva nu poti decat sa ii oferi toata dragostea ta si sa speri ca va primi ceea ce oferi. A fii langa cineva si a astepta...inseamna iubire, rabdare, intelegere, inseamna sa renunti la multe si sa accepti multe. Fara a deveni frustrat. Sa fii tot timpul langa persoana pe care o iubesti, sa o sustii la greu si cu intelegere sa suporti momentele mai putin placute, sa fii un sprijin la bine si la rau pentru cel pe care il iubesti. Dragostea crede toate, sufera toate, nadajduieste toate, rabda toate... Eu asa vad dragostea Creatiei revarsandu-se asupra noastra. Cu caldura, cu intelegere, cu rabdare, cu infinita rabdare, cu speranta... Si cred ca asta ar trebui sa manifestam si noi vis-a-vis de semenii nostrii. Da, stiu, noi nu suntem ca El. Dar nimic nu ne opreste sa tindem sa fim ca El. Nu am rabdarea ta, Creatorule, dar vreau sa invat sa o am. Vreau sa tind sa fiu ca tine astfel incat sa fiu capabil sa manifest iubirea asa cum tu o faci. Vreau sa manifest aceasta iubirea a ta. Vreau sa imi invalui persoana iubita in aceasta forma de iubire pe care Tu, Creatorule, o manifesti. Atunci cand voi fi capabil sa ma iubesc pe mine si sa fiu multumit de mine, atunci cand ma voi accepta asa cum sunt, atunci cred ca va incepe schimbarea. Marea schimbare din viata mea care se va fi numit Iubirea. Nu pot iubi pe altcineva decat atunci cand voi fi capabil sa ma iubesc pe mine. Nu voi putea ajuta pe altcineva decat atunci cand voi fi capabil sa am ajut pe mine. Nu degeaba se spune ca marile schimbari se produc din interior spre exterior.Toata Creatia se manifesta din interior spre exterior.
Iubire si rabdare. Asa se manifesta Creatia vis-a-vis de noi. Asa ar trebui sa ne manifestam si noi vis-a-vis de oameni. Singura diferenta este ca noi, oamenii, cu greu ne schimbam. Cu greu invatam sa acceptam si sa oferim. Si ar mai fi ceva. Nu avem inca rabdarea Divinitatii. Dar tindem spre ea. Si spre Iubire.
Va doresc sa reusiti sa ajungeti sa simtiti si sa manifestati Iubirea Creatiei. Iubirea Tatalui si a Mamei. Iubirea lui Dumnezeu Cel Dintai".


1 comentarii:

Mihaella Gheorghiu 25 mai 2011 la 21:22  

Bun articol.Videoclipul da informatii importante.La cat mai multe astfel de postari.

Trimiteți un comentariu


  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP