Evolutia iubirii

vineri, 30 decembrie 2011


In cele ce urmeaza vor fi prezentate diverse niveluri de experimentare si de raportare la iubire. Aceste trepte toate sunt integrate pe calea continua a sufletului care se angajeaza sa invete plenitudinea iubirii constiente pe planeta Pamant.

Toate etapele sunt perfecte in sine, sunt necesare si foarte valoroase. si fiecare aspect nou, mai extins, mai pur si mai constient al iubirii se bazeaza pe cele de dinainte si in mod obligatoriu le cuprinde in sine pe acestea. si toate ne sunt daruite din IUBIREA ABSOLUTA a lui Dumnezeu pentru noi, COPIII SAI IUBITI !


1. Primul nivel al iubirii este servirea inconstienta al propriului corp fizic. Acesta este un instinct animalic automat si involuntar.

2. Al doilea nivel este sustinerea familiei de provenienta si integrarea intr-un grup mai numeros (societate), unde impreuna este mai usoara si mai sigura supravietuirea fizica. in cazul animalelor acest nivel reprezinta unirea si sprijinul reciproc in cadrul stolurilor, grupurilor, haitelor etc; iar in cazul fiintei umane corespunde gintelor si triburilor.

3. Al treilea nivel deja este posibil in mod specific doar oamenilor si reprezinta unirea in alianta a mai multor triburi, neamuri, clanuri si formeaza constinta identitatii etnice. (Mai nou s-a descoperit ca sunt si unele aliante intre grupuri numeroase de animale apartinand unor specii distincte.) Egoul uman (si chiar si sufletul uman trezit) simte clar aceasta apartenenta constient sau inconstient si se raporteaza si se lasa ghidat de aspectul respectiv (egregorul).

4. Identitatea rasiala umana, respectiv identificarea cu rasa avand pielea neagra, alba, galbena si rosie. Aceste rase umane sunt in corespondenta cu elementele cosmice de baza ale creatiei (tattvele) si pana in prezent s-au dezvoltat fiecare pe cate un continent distinct al planetei. in epoca actuala, pentru prima oara in cursul istoriei cunoscute a umanitatii rasele au inceput sa se amestece atat exterior, din punct de vedere al locului geografic, cat si din punct de vedere cultural, mental, filosofic si chiar biologic-genetic. Suntem participantii procesului de sinteza si de unificare la acest sfarsit de ciclu evolutiv planetar; dar deocamdata ca si specie (Homo Sapiens Sapiens) nu suntem foarte atenti, sensibili si constienti de insemnatatea acestui fapt.

5.Pana aici in linii mari a fost vorba despre evolutia constintei si a iubirii la nivelul supravietuirii, a egoului cu accent preponderent pe diferentele specifice si limitatoare ale mentalului si ale corpului fizic, cu toate ca toate aceste nivele si aspecte exista si in domeniul sufletului ca niste etape ale trezirii. Din acest punct de vedere calea sufletului este integrarea si daruirea sincera, libera si constienta prin sacrificiul fata de o unitate din ce in ce mai mare si mai extinsa, din ce in ce mai apropiata de UNITATEA ABSOLUTA a iubirii si a constintei. TRAIREA PENTRU COMUNITATE iN LOC DE TRAIREA IN COMUNITATE. Acest salt al constintei si al iubirii marcheaza trezirea sufletului, ca semn evident si indubitabil prin care un Om adevarat se deosebeste de un animal (oricat de inteligent si eficient ar fi animalul respectiv in lupta pentru supravietuire).


Omul care simte si urmeaza iubirea se sacrifica pe sine renuntand la interesele sale individuale in interesul comunitatii mai mari caruia ii apartine. in loc de egoism la el prevaleaza abnegatia, in loc de calculele si asteptarile privind propriul avantaj omul manifesta incredere, acceptare si rabdare. Tendinta de a judeca neajunsurile si slabiciunile unor situatii sau a unor fiinte el in mod natural se raporteaza cu o dorinta reala de intelegere si isi ofera ajutorul in mod neconditionat ori de cate ori este nevoie. (in mod evident compararea acestor perechi de raportare la nivelul egoului respectiv al inimii poate continua cu multe alte exemple insa acum nu aceasta este scopul.)

Pana acum era vorba despre relatia dintre individ si societate, iar acum urmeaza relatia dintre doua fiinte umane si diferitele forme de manifestare ale iubirii dintre ei.


1. Prima oara imediat dupa nastere experimentam relatia dintre copil si parinte. Aici prin natura lucrurilor este o necesitate ca doar parintele sa fie cel care (se) daruieste constient, iar copilul sa joace in mod exclusiv rolul celui care accepta si primeste totul. El depinde in totalitate de exterior, de parinti, sub aspectele supravietuirii fizice, a sigurantei emotional-afective si al echilibrului psihic in general. si nu din cauza ca este egoist. Un nou nascut nu dispune de ego (ideea falsa si senzatia iluzorica a unui Eu separat de toata creatia) , mintea sa este curata, calma si libera. Totusi corpul are anumite necesitati pe care le solicita si daca nu le primeste cumva, atunci incepe sa se dezvolte egoul. Astfel copilul, pentru a atrage atentia asupra lui, incepe sa invete roluri care nu sunt proprii naturii sale reale. Astfel el deja nu se exprima pe Sine, a inceput sa poarte o masca, a devenit fals si si-a pierdut inocenta. Aceasta etapa cuprinde prima perioada de viata pana la varsta de 7 ani.

2. Dupa aceea in timpul adolescentei (7-14 ani) omul face cunostinta cu trei aspecte noi si foarte importante pentru el. Toate cele trei reprezinta elemente perturbatoare si impreuna sunt capabile sa genereze o criza existentiala profunda prin forta, insolitul si caracterul surprinzator si coplesitor.


A. Pubertatea, trezirea sexuala trezeste in copil energii foarte intense si necunoscute pe care nu le poate controla si astfel el devine foarte expus si in mare masura chiar subjugat de acestea. Din acest motiv nimic nu mai functioneaza asa cum el invatase pana atunci, cum a fost obisnuit. Daca pana acum el s-a descurcat cumva cu el insusi si cu viata, in acest moment el este depasit de situatie. isi pierde echilibrul interior si sentimentul sigurantei. si acest fenomen mai are si o componenta afectiva extrem de puternica si anume aparitia starii de indragostire. (constiinta comuna identifica starea de indragostire cu starea de iubire insa cele doua aspecte au origini specifice si clar distincte) Aceasta stare de indragostire este doar una din laturile dorintei divine de contopire, de fuziune, de unificare.


B. Tot acum apare si capacitatea de reflexie interioara, de atentie constienta si un anumit discernamant incipient. Copilul isi pune intrebari mai profunde despre el insusi, despre viata si despre lume. Prin acumularea tutror experientelor sale de pana acum deja are o conceptie personala despre viata si simte ca vrea sa fie liber, vrea sa poata decide singur, vrea sa isi urmeze propriile alegeri si sa actioneze liber. El doreste sa scape de tutela sufocatoare a parintilor sia adultilor dar launtric simte ca deocamdata nu este pregatit sa isi rezolve toate problemele singur si de aceea are nevoie si solicita sprijinul adultilor. si – din pacate – la aceasta varsta noi, adultii nu prea ii acordam aceasta libertate fireasca, si an general abuzam de slabiciunile colpilului nostru, profitam de avantajul pe care il avem si il manipulam il fortam, il obligam sa se alieneze. in trecutul istoric cunoscut experienta umanitatii ne arata ca in perioada adolescentei copii sunt incorsetati, obstructionati, inselati, convinsi sau chiar corupti de catre parintii lor „iubitori”. Exact ca si mai inainte, de cand s-a nascut.


C. Trezirea spontana si inconstienta a sufletului. La aceasta varsta omul incepe sa isi simte din nou propriul suflet, chiar daca de obicei nu este constient de aceasta. Totusi copilul incepe sa isi da seama launtric ce anume il atrage, ce isi doreste, ce ii place si ce fel de indeletniciri i se potrivesc la modul profund. El descopera directia de pornire pe calea fericirii sale, altfel spus sesizeaza chemarea si ghidarea sufletului sau. insa parintii sai, de obicei cu sufletul adormit, nu il inteleg, fiindca nu il pot simti sufleteste, si ei sesizeaza doar ca in exterior copilul lor se comporta neobisnuit si oarecum dezorientat. Din fericire exista din ce in ce mai multe exceptii, parinti constienti si cu adevarat demni care isi sprijina copii pe cararile alese de acestia.


Din cauza acestor trei noutati serioase copilul devine un om nou insa el nu se cunoaste pe Sine, nu este constient. Chiar daca el in mod spontan traieste si experimenteaza toate fenomenele legate de cele trei aspecte nou-venite in viata lui. Din acest motiv exista diverse sarbatori si ritualuri de initiere si de acordare a calitatii de adult (femeie respectiv barbat cu un rol si o valoare specifica in cadrul comunitatii) la popoarele care inca traiesc in natura si care sunt numite de aroganta stiintifica occidentala drept primitive. Ajutorul intregii comunitati este de un real folos si constituie o pregatire eficace a tanarului prin diverse incercari de natura sa ii dea incredere in sine si trezesc constiinta responsabilitatii sale.


Dupa aceea in perioada cuprinsa intre 14-21 de ani tanarul in mod firesc si involuntar se deschide si se angajeaza pentru a invata la nivel mental, afectiv si fizic multe lucruri care il ajuta sa devina capabil pentru viata independenta. inca este asistat de parinti si alti adulti ai comunitatii din care face parte (rude, profesori, cunostinte) in toate domeniile vietii dar el accepta ajutorul acestora in mod special doar in unele cazuri si situatii mai dificile sau de o importanta mai mare. Din pacate nici generatia adulta nu poate oferi o reteta perfecta pentru viata fericita, ei insisi fiind in lipsuri si suferinte interioare si exterioare.


in perioada actuala al inceputului de mileniu, noi, adultii trebuie sa ne deschidem sa devenim atenti si sa invatam de la copii nostrii indiferent de varsta lor, fiindca ei sosesc deja gata pregatiti pentru transformarile profunde generale care au loc acum pe planeta noastra. Noile generatii sunt mult mai treji din punctul de vedere al iubirii, al sufletului si al constientei spirituale. Ei sunt mai puternici, mai curati si mai atenti; ei aduc si impartasesc acestei lumi intelepciunea si armonia iubirii neconditionate pe care o exprima. Ei nu sunt indusi in eroare si deturnati de tentatiile care au reusit sa corupa majoritatea parintilor lor.


Ei evita in mod constient capcanele si slabiciunile ce carecterizeaza societatea noastra moderna si sunt imuni din nastere la bolile fizice si psihice afectiv-mentale care au invins nenumarate fiinte umane mai inainte. si ei vin pe Pamant doar sa ajute. Chiar si cei care s-au nascut incepand cu a doua jumatate a secolului XX au reprezentat (si reprezinta si astazi) impreuna o tranzitie importanta in acest sens, dar copiii zilelor noastre sunt in mod clar tangenti cu perfectiunea (Prima generatie de aparitie masiva a acestor suflete in epoca actuala a fost cea a hipiotilor, apoi au urmat in anii 70 copiii indigo, urmati la finele mileniului II de catre copii de cristal si respectiv in prezent de copii supranumiti COPII CURCUBEU. Aceste denumiri nu sunt intamplatoare, ele exprima configuratia aurica si capacitatile spirituale cu totul deosebite pe care aceste suflete le folosesc in mod constient in interesul intregii planete si a umanitatii.)

Ei sunt armate de invatatori intelepti si de mici incep sa ne educe, sa ne ajute si sa ne ghideze prin exemplul lor. Energiile si rezonantele specifice acestor copii, cuvintele si comportamentul lor ne aduc aminte si ne ajuta sa avem si noi incredere iar in iubirea curata, infinita si neconditionata, in perfectiunea vietii si in libertatea constienta a tuturor COPIILOR DIVINI, a noastra, a fiecarei fiinte umane.


7. si atunci (la 21 de ani) tanarul devine adult, o fiinta umana matura, puternica si independenta, capabila sa ia decizii, sa discearna si sa aleaga asumandu-si responsabilitatea pentru actiunile sale libere. Aici tanarul a pierdut deja aproape in totalitate calitatile de copil.

Din cauza accelerarii nemaiintalnite a ritmului vietii exterioare (personale si sociale) si interioare (rapiditatea cu care experientele sufletesti si spirituale se succed in constinta omului ca individ si specie) toate fazele precedente se manifesta din ce in ce mai timpuriu si acest proces inca nu a atins culmea catre care goneste. Viata pe Terra in prezent a devenit extrem de intensa si plina de valtori puternice descendente si de cai spiralate cu sens ascendent.

in orice caz de aici incolo copilul nu mai este nici inconstient si nici slab, ci a devenit un om tanar. (FEMEIE/BARBAT)


8. incepand cu acest moment ea/el incepe sa isi traiasca cu adevarat propria viata libera. Pana acum copil fiind a fost la cheremul lumii, al celorlalti oameni, etc., deoarece era inca neexperimentat, nepregatit, imatur si inconstient din punct de vedere biologic, afectiv, mental si spiritual. Nu ii fusese permis si nici nu avea capacitatea launtrica sa isi foloseasca liberul arbitrul si sa decida asupra propriei vieti si propriei fiinte. Societatea in general, dar mai ales familia unde s-a nascut a constituit un factor puternic si inevitabil care il manipula, il conducea, il folosea si la modul global il determina conform limitelor deja stabilite si stipulate prin ansamblul legilor scrise si nescrise.


9. si doar aici, in aceasta perioada a vietii sale interioare si exterioare pot apare diversele relatii libere cu ceilalti oameni, in conformitate cu sentimentele, viziunea si alegerea sa.

Si va avea cunostinte, amici si colegi. Aceste interactiuni sunt relativ superficiale, bazate pe aspecte pur exterioare, formale si lipsite de aproape orice responsabilitate. Ele au loc din cauza unor coincidente ce depasesc vointa si puterea de control al tanarului. Aceste situatii legate de profesie si de distractie sunt tot atatea prilejuri de comunicare caracterizata de rutina privind aspecte tehnice, hobby-uri, sport si petrecerea timpului liber. in aceasta faza a interactiunilor umane sunt specifice destinderea si absenta oricarei exigente de apropiere sufleteasca mai profunda. Chiar si asa aceste contacte reprezinta o integrare la un anumit nivel in societatea umana a adultilor si raspunde nevoii de apartenenta la un grup uman, avand la baza dorinta egoului de a fi acceptat respectiv lasat liber in cadrul comunitatii. Aceasta stare nu aduce satisfactii launtrice deosebite, este semnul unei permisiuni exterioare reciproce si nimic mai mult. Prin ea singuratatea individului se mentine si la fel persista si dorinta de a fi iubit si de a-si exprima iubirea.


10. si atunci va urmari si va hrani relatii de prietenie. Cu oameni asemanatori, cu care se completeaza reciproc sub diverse aspecte si la multiple niveluri. Prietenii au ce oferi si totodata pot primi unul de la celalalt multe valori afective, cunostinte mentale respective trairi si experiente complexe sufletesti-spirituale. Iar daca cei astfel imprieteniti raman loiali si curajosi, atunci prin puterea iubirii adevarate care ii uneste, toate aceste transferuri cantitative si calitative vor avea loc la modul concret oferind sprijin si imbogatind deopotriva pe amandoi. Aceasta este minunea si gratia sacra a lui Dumnezeu Tatal, si din Voia Lui aceasta este chiar ordinea sacra si perfecta a vietii macrocosmice. si de aceea fara exceptie in fiecare caz de prietenie autentica lucrurile se desfasoara intocmai. Iar iubirea curge liber intre ei si amandoi sesizeaza si traiesc constient caldura acestei realitati.


Deja sau deschis intrucatva si fiecare si-a depasit intr-o anumita masura considerabila limitele inchistatoare ale egoului. Ei isi impartasesc aspectele, experientele si problemele mai profunde cu care se confrunta in viata lor. Toate acestea au loc deopotriva in actiunile, sentimentele si gandurile lor, iar in cazul cel mai fericit aici se include si comuniunea lor si in dimensiunea adevarului spiritual. Unirea a doua fiinte devine un fapt din ce in ce mai plenar pe masura ce ei isi urmeaza mai curajosi chemarea inimii si glasul sufletului care ii ghideaza. si, in functie de uniunea lor sufleteasca ei sunt pe zi ce trece mai impliniti si fericiti, liberi, puternici, curati. si toate acestea definesc masura in care PENTRU EI ARE UN ROST ADEVARAT SA TRAIASCA O SOARTA UMANA PE PAMANT IN ACEL PREZENT. in cazul in care ceea ce ei simt impreuna este sincer, pur si puternic si daca ei urmeaza acest sentiment se daruiesc si se abandoneaza acestei realitati pe care o traiesc si chiar o alcatuiesc impreuna, atunci niciodata in viata nu vor mai fi singuri vreoadata. Daca insa devin falsi, prefacuti si necinstiti, daca se lasa pacaliti si invinsi de fricile egoului lor si se indeparteaza, se izoleaza reciproc si se exclud din uniunea prieteneasca de care au avut parte, altfel spus daca abuzeaza mai mult sau mai putin constient de acest dar primit de la Dumnezeu, atunci singuri vor refuza ceea ce i-ar fi putut ajuta realmente si in consecinta vor ramane iarasi expusi in solitudinea obtuza a propriului egoism.


Unde se intalnesc mai multi decat doi prieteni adevarati, se formeaza grupuri mai numeroase unde fiecare se simte in largul lui, este deschis catre toti membrii grupului, sunt afectuosi intre ei si se intereseaza si se inteleg profound reciproc, fiecare cu fiecare. O asemenea viata este vestitorul PARADISULUI pe Pamant.


Daca un asemenea grup bazat pe iubire sincera, asumata, curata, si ingrijita, aceasta este deja un miracol si daca ei toti reusesc sa se sprijine in interiorul acestui grup de prieteni pe termen lung, atunci acest fapt are o insemnatate deosebita la fel ca si in cazul prieteniei intre doua suflete. Timpul este proba finala pentru tot ceea ce apare in viata omului care aduce si indeparteaza multe experiente si posibilitati, iar daca prietenia este pretuita la justa ei valoare atunci chiar ea va fi solutia si forta care va ajuta grupul sa treaca cu bine prin toate cele, indiferent de conditiile exterioare schimbatoare. si un asemenea grup format din prieteni de suflet va razbi prin toate greutatile, pericolele si obstacolele numai daca este autentica si strabatuta de o iubire constienta. Astfel sufletele celor care formeaza grupul va deveni mai liber, cu o viziune mai clara, cu o pozitie mai stabila si avand o putere crescanda in intensitate si armonie. Ei toti urmeaza chemarea inimii cu incredere, curaj, si credinta constienta pe de o parte, si cu un imbold profund, irezistibil si spontan ce este urmat voluntar de fiecare data cand este nevoie pe de alta parte. in caz ideal ambele aspecte sunt prezente simultan, iar atunci prietenii implicati se simt total liberi atat singuri cat si impreuna. si aici, numai aici, pentru prima oara in experienta de viata pamanteana isi poate face aparitia o noua faza a iubirii interumane.


11. Sentimentul si experimentarea FRATERNITATII. Aceasta este o stare sufleteasca si de constiinta cu totul aparte. La acest nivel fiinta umana devine constienta si astfel relatia de fraternitate functioneaza prin excelenta doar in masura constientei. Cei care se simt si se raporteaza ca fratii in cadrul marii familii a umanitatii trebuie in prealabil sa isi da seama de importanta si valoarea inexprimabila a iubirii si astfel la modul real Sa ACCEPTE, Sa ISI ASUME SI SA IUBEASCA INTREAGA FIINTA A CELUILALT OM. Fiecare devine un receptacol total permeabil si daruit fara rezerve pentru universul launtric si misterios al celuilalt si se ofera la modul cel mai firesc si simplu, fara prejudecati pentru sustinerea totala pana la sacrificiul de sine a fiintei celuilalt, constient fiind inclusiv de slabiciunile si lipsurile acestuia precum si de urmarile dificile ce ar putea rezulte din acestea. si nu din cauza unui destin neinteles si obligatoriu, ca in cazul familiei biologice, ci din cauza identitatii unei realitati interioare esentiale care este simtita si constientizata, recunoscuta si servita cu fidelitate fie ca ea se manifesta in propria fiinta, fie prin sufletul celuilalt. Aici apare increderea neconditionata in adevarul si armonia celuilalt suflet, stare ce exclude orice indoiala, judecata sau opozitie. Toate acestea sunt posibile si mereu victorioase prin prezenta permanenta si revarsarea coplesitoare a iubirii, datorita sentimentului euforic si miraculos al libertatii in suflet.


Aici nu conteaza calitatile, problemele, lacunele de caracter sau de educatie, situatia materiala, apartenenta sociala, credintele religioase, starea sanatatii, etnia, rasa, sexul, viziunea despre lume, scopul vietii sau puterea de intelegere si de a iubi a celuilalt. Conteaza un singur lucru.


ASUMAREA FERICITA A IUBIRII. PENTRU CEI CARE AU ATINS ACEST NIVEL DE CONSTIENTA IN IUBIRE TOATE ACESTEA LE SUNT ABSOLUT NATURALE sI USOARE DE INDEPLINIT, INDIFERENT DE DIFICULTAILE EXTERIOARE CU CARE SE POT INTALNI PE CALEA IUBIRII TOTALE. UN ASEMENEA OM PRECUM SI CEI CARE FRATERNIZEAZA ASTFEL UNII CU CEILALTI TOATE ACESTEA IN MOD EVIDENT SI NECESAR SE MENTIN PE PERIOADA INTREGII VIETI SI CONTIUNA CHIAR SI IN CELELALTE DIMENSIUNI EXISTENTIALE DUPA PARASIREA PLANULUI MATERIAL, FIZIC. ACESTE FIINTE UMANE AU DEVENIT SUFLETE INFRATITE IN INSASI INIMA ETERNITATII, IN IUBIREA UNIVERSALA A LUI DUMNEZEU.


Ei se pot baza unul pe celalalt mereu si in orice situatie fiindca fidelitatea lor nu depinde de gradul de marime a efortului necesar, a riscului prezent sau a problemei ce trebuie rezolvat. Ei sunt loiali si prezenti unul pentru celalalt din cauza ca se iubesc infinit. Ei sunt cu adevarat liberi in cadrul acestei iubiri fraterne si astfel pot oferi si primi, cere si refuza orice fel de sprijin si cu toate acestea ei nu traiesc din/prin sau unul pentru celalalt, ci mai degraba prin aceasta iubire atotcuprinzatoare viata si experienta lor comuna le apare ca un fel de poveste la care participa impreuna. Numai ei cunosc si traiesc acest basm al vietii in care iubirea este pe primul loc si tot iubirea invinge toate obstacolele fara exceptie. Ceilalti sunt orbi, nu simt si nu constientizeaza miracolul sacru in care fratii sufletesti sunt imbaiati necontenit de Gratia Divina. Singurul motiv pentru care ei au parte de acest cadou divin este simplul fapt ca s-au abandonat iubirii care este chiar prezenta vie in sufletul lor a lui Dumnezeu Tatal. EI ISI ASUMA COMPLET IUBIREA PE CARE O SIMT INTERIOR! EI IUBESC SA IUBEASCA CU ADEVARAT LIBER!!!


12. Atunci cand acest sentiment inaltator al fraternitatii uneste pentru o perioada lunga de timp un grup mai mare de fiinta umana, atunci aceste suflete se deschid si se apropie atat de intim incat ei vor simti, vor gandi, vor decide si vor actiona ca o singura fiinta, ca o singura constiinta, ca o singura iubire incomparabil mai profunda, mai plenara, mai puternica si mai armonioasa decat oricare om individual care face parte din acest grup si vor forma un egregor organic unificat.


Daca egregorul grupului este suficient de puternic prin puterea celor care il formeaza, atunci ei toti vor ramane impreuna pe parcursul mai multor vieti si mai multor morti fizice, astrale si cauzale. Ei aproape ca o fiinta unica se roaga si prin gratia divina primesc misiuni comune pentru care lucreaza impreuna si astfel ajutati de Dumnezeu Tatal ei ca grup indeplinesc o menire mai complexa, mai dificila si mai importanta decat rolul oricarui om singuratic sau oricarui grup uman numeros dar care nu este cu adevarat unificat de iubirea lui Dumnezeu acceptata ca forta directoare a vietii lor.


Misiunea acestor grupuri in general este in legatura cu raspandirea spiritualitatii, a iubirii si a constientei pure. De altfel exact aceasta este si scopul lor ca suflete si ei sunt dornici, pregatiti si demni pentru o asemenea lucrare a lui Dumnezeu prin ei.


Au capacitatea sa ii ajute, sa ii invete si sa ii ghideze pe fratii si surorile lor pe calea trezirii sufletului, a inimii si a constiintei spirituale. Ei toti sunt caracterizati printr-o anumita candoare jucausa, spontaneitate si dezinvoltura dezarmanta, precum si de o smerenie fireasca, o inima calda si un simt exceptional al responsabilitatii pentru implinirea Vointei Divine. Pentru aceasta fiecare dintre ei sunt inzestrati dinainte de nastere cu puteri si talente aparent miraculoase si misterioase, dar totusi in fapt acestea sunt numai tot atatea expresii ale perfectiunii Copiilor Divini treziti la realitatea faptului ca ei sunt creati cu adevarat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu Tatal. Prin prezenta si viata lor ei demonstreaza realitatea si exemplifica intregii umanitati comuniunea frateasca prin abandonul intru iubirea divina, fidelitatea simtita si respectata fata de idealul misiunii grupului si actiunea ferma, armonioasa si plina de tenacitate in directia contopirii constiente cu Spiritul Tatalui Ceresc. Ei isi desfasoara munca sprijinindu-se reciproc si sustinuti de gratia tainica a lui Dumnezeu pentru a contribui astfel in mod eficient la realizarea Planului Universal de Fericire al lui Dumnezeu.


Nivelul urmator in ceea ce priveste evolutia iubirii intre fiintele umane poate sa apara oricand incepand cu prietenia adevarata intre oamenii de sex opus si aceasta este dragostea. De obicei ea chiar apare usor si natural atunci cand prietenia devine suficient de stabila, sincera si profunda.


13. DRAGOSTEA INTRE BARBAT SI FEMEIE APARE PRIN EXCELENTA NUMAI DATORITA GRATIEI SACRE A LUI DUMNEZEU SI EA TREZESTE DEOPOTRIVA INIMA SI SUFLETUL LA UN NIVEL DE CONSTIENTA SI TRAIRE MAGICA SPECIFICA ACESTEI FORME A IUBIRII. Atunci cand atat femeia cat si barbatul sunt la un nivel relativ egal de deschidere, armonie si constienta, atunci amandoi sunt in mod asemanator atinsi si transformati de gratia divina si iubirea lor este una reciproca. Ei simt la fel, cred la fel si isi asuma la fel de sincer si constient plenar si profund atat libertatea cat si responsabilitatea care li se acorda prin aceasta dragoste. Astfel daca ei se daruiesc neconditionat si pana la capat ghidarii acestei iubiri, ei pas cu pas DIN DOUA SUFLETE SEPARATE DEVIN O SINGURA FIINTA CONSTIENTA, numit in traditia spirituala a umanitatii si ANDROGINUL DIVIN GLORIOS (COPIL DIVIN CONSTIENT, CONSTIINTA sI IUBIRE CHRISTICA).

Aceasta osmoza interioara pana la o starea desavarsita de unificare se produce in timp printr-o deschidere a fiecaruia intru fiinta celuilalt, la toate nivelele si sub toate aspectele ce caracterizeaza fiinta umana (fizic, energetic, emotional, afectiv, mental, supramental si spiritual). Iar acest miracol este posibil si este realizat efectiv numai si numai de catre IUBIREA DIVINA ATOTPUTERNICA SI ELIBERATOARE.


Totodata cuplul de indragostiti este condus printr-o succesiune de fericire din ce in ce mai vasta in final topindu-se in extazul etern al lui Dumnezeu. Cei doi aspira la o deschidere si o cuprindere simultana perfecta astfel incat sa se lasa cu adevarat uniti (UN-iti) de taina sacra a iubirii. intreg procesul incepe cu foamea animalica a egoului pana la disolutia si contopirea eliberatoare cu celalalt suflet intru aceasi Unitate, in aceasi Constiinta Identica cu Sine ESTE JOCUL LIBER SACRU sI PERFECT iN TOATE DETALIILE ALE LUI DUMNEZEU IN CADRUL CREATIEI, ACEASTA ESTE ESENTA SI ROSTUL ULTIM AL VIETII.


ACEASTA ESTE DE FAPT: VIATA. Parcurgerea tuturor etapelor de evolutie prin invatarea, experimentarea, intelegerea, simtirea si trairea tuturor posibilitatilor oferite de jocul creatiei si in final realizarea completa a acestei faze ultime. Astfel de la constiinta extrem de limitata si redusa a materiei fizice minerale sufletul trece rand pe rand in forme mai evoluate cum sunt plantele, animalele, oamenii, ingerii si androginul. Cuplul de indragostiti care s-a unit la toate nivelele simultan, permanent si perfect va accede in Sine la starea existentiala a Copilului Divin Constient. Doi intr-UNUL, ADAM KADMON, ANDROGINUL GLORIOS, REINTEGRAREA INTR-O SINGURa FIINTA A LUI ADAM SI A EVEI, DAR ACUM DEJA INTELEPT SI CONSTIENT iN VIRTUTEA TUTUROR EXPERIENTELOR PRIN CARE A TERCUT IN CADRUL JOCULUI CREATIEI. O FIINTA TOTAL LIBERA SI TOTAL RESPONSABILA. ACESTA ESTE OMUL CEL NOU, OMUL ADEVARAT. ASA VOR FI COPII NOULUI PAMANT. ACESTA ESTE TELUL CATRE CARE SE INDREAPTA IN ACESTE VREMURI INTREAGA UMANITATE CA SPECIE., CONFORM PLANULUI DIVIN SACRU. EI IL VOR INTiMPINA PE IISUS CHRISTOS LA A DOUA VENIRE IN GLORIE PE PAMANT. IAR IUBIREA CHRISTICA iI VA PUTEA INUNDA IN MOD FIRESC SI CONSTIINTA CHRISTICA II VA PATRUNDE CU USURINTA PENTRU CA VOR FI GATA, VOR FI PREGATITI. SI SFANTUL PAMANT VA FI iN iNTREGIME IAR EDEN, CA LA iNCEPUTUL POVESTII OMULUI. GRADINA EDENULUI, ASEMENEA GRAALULUI SAU RAIULUI SAU ESTE DE FAPT REGASIREA PROPRIEI IDENTITATI DE IUBIRE LIBERA SI CONSTIENTA.


ACEASTA ESTE CONDITIA NEMURIRII.Si reintoarcerea ACASA, dizolvarea in Dumnezeu Tatal se realizeaza dupa ce aceasta cale spirituala a fost strabatuta pana la capat., iar fiinta s-a eliberat pe calea iubirii de absolut toate iluziile mintii despre propria-i imperfectiune, limitare si finalitate.


Si, dupa toate acestea, fiinta care a ajuns la niveul de constienta totala in adevarul ca el este Copilul perfect al lui Dumnezeu, asadar el, Androginul Christic triumfator se abandoneaza pe Sine intru Tatal Ceresc si se topeste in Fiinta Suprema, de fapt in Fiinta Unica Eterna .

Sursa:mail

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu


  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP