TERAPIA KARMICA

luni, 4 octombrie 2010


Terapia karmica poate fi un raspuns posibil la intelegerea atitudinilor nepatologice care, insa, pot crea interferente intr-o traire senina si echilibrata a propriei exsitente, dar mai ales, poate fi deosebit de utila pentru deblocarea situatiilor care ne impiedica sa ne realizam proiectele sau intalnirile cu situatiile pentru care, de altfel, am hotarit sa ne incarnam.

Fantezia ghidata a celor doua riuri

Aceasta vizualizare are ca finalitate intalnirea si, mai ales, integrarea intre trairea ce provine din vietile trecute (cu incarcatura ei de probleme, potentialitati si talente) si cea a existentei actuale.

Este o modalitate simbolica de a putea face sa curga in viata actuala tot ceea ce a mostenit din vietile anterioare , astfel incat sa se miste eventualele blocari, actiuni ce se repeta si care pot obstructiona o dezvoltare libera a personalitatii proprii, dandu-i astel sufletului posibilitatea sa-si atinga obiectivele pe care si le-a prevazut in momentul in care a ales sa se incarneze in existenta actuala.

Dupa ce te-ai relaxat, inchide ochii si imagineaza-ti ca te afli pe varful unui munte. Peisajul este oarecum selenar, cu stanci albe si vegetatie foarte putina.

Priveste acum spre vale; iti dai seama ca te afli la confluenta a doua riuri. Unul are apele tulburi, de culoarea pamantului, celalalt este limpede, iar apa este de culoare albastra, intensa.

Focalizea-ti atentia pentru cateva minute pe primul riu si incearca sa-ti orientezi privirea la resturile de materiale detritice pe care le transporta.

Acum muta-ti privirea si constientizarea la punctual in care se intalnesc si se unesc cele doua cursuri de apa. Vartejul care se formeaza si care amesteca culorile celor doua riuri este foarte rapid si inghite cu lacomie atat resturile pe care le-ai vazut anterior, cat si altele pe cate le vezi acum. Incearca sa simti mireasma ce te cuprinde si lasa-te dus de adierea racoroasa ce vine si iti permite sa respiri adanc. Senzatia este de libertate si de usurare. Esti perfect in largul tau, incet-incet sesizezi ca mintea si mai apoi inima si-au gasit o usurare agreabila. Simti ca ai cedat puterii apelor, iti vin amintiri si atitudini ce nu iti mai apartineau, ce nu mai erau parte a personalitatii tale, ce iti infundau drumul.

Readu-ti atentia la vartejul de la confluenta celor doua riuri si incearca sa vezi noul riu ce se formeaza, mai mare si plin cu apa de culoare verde smaragd. Urmeaza-i curgerea hotarita si puternica si imagineaza-ti ca-l insotesti pana la locul de varsare in apa marii.

Opreste-te cateva minute asupra acestei imagini si apoi, respectandu-ti ritmurile, redeschide ochii si concentreaza-te cateva clipe asupra respiratiei.

RELAXAREA

Inainte de a incepe orice exercitiu de vizualizare este oportun sa ne pregatim la nivel psiho-corporal printr-o faza de relaxare care ar trebui sa dureze aproximativ 20 de minute.

Pentru a obtine o buna relaxare psiho-fizica este important sa alegem un ambient adecvat si mai ales sa favorizam atmosfera cea mai potrivita. Este recomandabil sa alegem o camera cu culori deschise si daca este posibil cu tapiserii in tonuri albastre. Folosirea unui arzator de esente este indispensabila pentru pregatirea la nivel aromaterapeutic a ambientului: uleiurile esentiale recomandate sunt Santal, Portocal si Iasomia. Sunetul poate fi deosebit de important, in special daca optam pentru piese cu sonoritati ce au legatura cu fenomenele naturale, valurile marii, susurul paraiaselor, vantul, voci de animale, etc.

Dar cum sa facem pentru a obtine o relaxare profunda? Tehnicile pot fi variate prove nind de la cele mai disparate discipline, cea care urmeaza este una din atatea altele, deci nu este exclusiva.

Aseaza-te in pozitie culcat pe spate punand o perna mica sub cap, iar daca ambientul nu este in mod deosebit incalzit, intinde-ti un pled peste picioare.

Incepe sa-ti indrepti atentia spre respiratie, care incet-incet isi ia un ritm lent si profund…lent si profund. Ramai in acultarea repiratiei timp de cateva minute.

Acum focalizeaza-ti atentia spre talpile picioarelor si cauta sa simti daca se pot acuza tensiuni deosebite, dureri ori daca totul e in regula. Atentia iti ramane la picioare.

Urca ceva mai sus si concentreaza-te asupra pulpelor. Cauta sa simti daca sunt incordate sau relaxate, daca ai vreo durere sau tensiune…ori daca totul se indreapta spre mai bine. Atentia iti ramane la pulpe.

Acum urci la coapse, asculta si aici daca sunt incordari, dureri sau totul este in regula. Sprijina-ti mainile de ele si simte-le greutatea, incearca sa simti daca sunt reci, calde sau transpirate. Atentia iti ramane la coapse si la maini.

Urca acum si mai sus si ajungi la burta…Revii si te concentrezi asupra respiratiei…Acum imagineaza-ti ca ai in burta o minge colorata intr-o culoare vie care se umple de aer cand inspiri si se dezumfla cand expiri. Totul se intampla incet…respiratia iti este lenta si profunda…lenta si profunda (repeta aceasta sintagma 2-3 minute).

Apoi fixeaza-ti atentia spre umeri. Simte daca percepi tensiuni, greutate sau totul se desfasoara bine. Atentia ramane la umeri.

Muta-te acum la gat si incearca si aici daca sunt tensiuni, contractii, dureri sau daca totul este in regula. Atentia este asupra gatului.

Acum du-ti constientizarea la buze. Simte daca sunt intredeschise sau stranse, daca sunt umede sau uscate. Atentia iti este la buze.

Muta-te acum la maxilare si incearca si aici sa iti dai seama daca sunt stranse, intinse, intepenite sau relaxate. Atentia este la maxilare.

Urca acum mai sus, la ochi. Du-ti atentia la pleoapele coborite pe ochi. Incearca sa simti daca ochii iti sunt obositi sau proaspeti. Atentia iti este la ochi.

Acum incearca sa-ti imaginezi ca ai in varful capului o mica deschizatura, este chakra a saptea, chakra fantana. Si mai inchipuie-ti ca din inalt intra in aceasta deschizatura o cascada de lumina alba care, incet-incet, de sus in jos, patrunde sa-ti lumineze corpul. Este o lumina de bunastare si de vindecare care iti reinvie fiecare celula , relaxandu-ti profund corpul. Corpul iti este profund relaxat si gata sa infrunte o calatorie dincolo de timp si spatiu.

Paolo Crimaldi – Terapia karmica

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu


  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP