Miracolul Iubirii

miercuri, 10 noiembrie 2010



O viata traita intru Spirit are o demnitate tacuta,simpla.Apreciem lucrurile simpledin experienta noastra.Traim clipa de clipa,respiratie dupa respiratie.Nu traim doar pentru a creea ,a realize si termina lucruri,ci si pentru a primi,a fi,a savura si a preamari viata,pe masura ce se desfasoara.
In aceasta privinta,tot ce se intampla in vietile noastre face parte dintr-un lant miraculos de evenimente,a carui stralucire adeseori nu o percepem decat mult prea tarziu.
Mari miracole i-au fost atribuite lui Iisus si conditiile in care s-a nascut.Si totusi,El nun e-a cerut decat sa-L iubim pe Dumnezeu cu tot cugetul nostrum si din toata inima noastra sis a ne iubim intre noi,fara conditii.Nu ne-a cerut sa facem mari miracole,san e demonstram sau san e aratam ostentativ puterile spirituale.Nea cerut sa traim o viata cinstita ,sa fim sinceri cu noi insine si blanzi cu ceilalti.Aceasta a fost esenta invataturii Lui.A fost o invatatura pe care a exemplificat-o in permanenta si pe care i-a invatat sip e discipolii lui sa o exemplifice.
Daca i-ati cere lui Iisus sa o descrie pe persoana care ii exemplifica invatatura,el va va spune simplu:mintea si inima ei sunt deschise.Ea este dispusa sa serveasca si sa impartaseasca cu ceilalti pe masura ce viata ii cere sa faca acest lucru.este smerita si demna de incredere.
Ea nu atrage atentia asupra ei insasi si nu tradeaza increderea pe care o au ceilalti in ea.Traieste o viata simpla,lipsita de dorinte egoiste.Nu urmareste sa obtina un nume,sau faima,sau bogatii,ci,mai presus de toate,cauta adevarul si intelepciunea.
Ea stie ca toate lucrurile bune pe care le are in viata sa le ofere sunt date de catre gratia lui Dumnezeu si este multumita si recunoscatoare pentru resursele ce-i sunt oferite.Atunci cand primeste mai mult decat are nevoie,ea imparte cu aceia a caror nevoi sunt mai mari decat ale ei.Cea mai mare bucurie pe care o are este aceea de a folosi darurile de la Dumnezeu pentru a-i hrani,adaposti,ingriji si insufleti pe oamenii lui Dumnezeu.
Ea nu duce o viata stralucitoare,dar nici o viata izolata de restul lumii.Ea traieste in lume,dar nu-i apartine ei.Constiinta ei isi are lacas in Divin,iar cuvintele si actiunile ei ne reamintesc in mod constant ca Iubirea si Prezenta Lui Dumnezeu se afla Aici ,printre Noi.

A crea cu iubire

Atunci cand cream fiind constienti de Sursa,cream cu iubire,iar ceea ce cream binecuvanteaza si se imulteste.Ne ajuta pe noi si ii ajuta pe ceilalti.Iubirea este abundenta.Nu exista o limita a cata iubire exista sau a cat de mult poate face.
Atunci cand cream fara sa fim constienti de Sursa,cream cu frica si limitare.Credem ca resursele sunt limitate si ca trebuie sa ni le insusim inainte ca altii sa o faca.Aceasta este gandirea lipse de abundenta.Ea duce la suferinta.
Atunci cand luam sau monopolizam resursele care nu ne apartin,nu ne putem bucura de ele.Ne este mereu frica sa pierdem ceea ce avem si petrecem mult timp aparand ceea ce am obtinut cu egoism.Lectia este clara:Nu exista niciun castig in pierderea altuia.Fie ambele parti castiga,fie niciuna.

A sti ceea ce vrem


Grija si angajamentul sunt ingredientele esentiale ale succesului in implinirea dorintelor noastre. Daca suntem ambivalenti,daca nu stim ce vrem,daca stim ce vrem,daca nu suntem suficient de dedicati in realizarea acelui lucru,nu vom avea succes.
Procesul de creatie incepe prin a sti ceea ce vrem,si nu prin a sti ceea ce nu vrem.A sti ceea ce nu vrei poate fi de folos doar daca te face sa stii ceea ce vrei.Altfel,nu face decat sa justifice lementarea si sa va intareasca sentimentul de lipsa de putere.
Pacea nu poate fi creata daca spunem:”nu vreau razboi”,deoarece atunci ne concentram atentia asupra razboiului.Daca vrei sa creati pace,cereti pace.Vedeti cum arata acea pace si cum se simte.Vedeti cat de mult o doriti.
Odata ce stiti ce vreti,trebuie sa credeti ca se poate sa creati acel lucru.Nu puteti marca 50 de goluri daca nu credeti ca puteti face asta.Nu veti crea pace in lumea voastra ,daca nu credeti ca puteti.


A co-crea


Daca vrei sa stiti daca voi si Dumnezeu va aflati pe aceeasi frecventa,intrebati-L:”Acest lucru imi serveste binelui mei cel mai inalt?”
Daca este pentru binele vostru cel mai inalt,si ceilalti vor beneficia de el.daca ceilalti nu vor beneficia de el,se poate sa nu fie pentru binele vostru cel mai inalt.Atunci cand incepeti sa co-creati cu Dumnezeu,nu veti fi interesati sa va materializati in viata masini,case,iahturi si avioane private.Veti materializa vindecare,pace si suficienta hrana si adapost pentru a-i hrani pe cei infometati si pe cei fara camin.
Principiul creatiei este simplu:Sursa vindecarii,a pacii,abundentei si a tot ce avem nevoie in viata se afla in interiorul constiintei insasi.Cu totii suntem foarte puternici.Asta a incercat sa ne spuna Iisus in Predica de pe munte.


A trai in dialog cu Dumnezeu


Atunci cand stim ca suntem iubiti si acceptati,putem fi noi insine,cu incredere ,fara sa ne cerem scuze.Atunci cand nu stim acest lucru,ne luptam,inventam scuze,ne tradam pe noi insine sau pe altii si ne vine greu sa ne facem aparitia.
Oamenii care stiu ca sunt iubiti,gandesc si se comporta altfel decat aceia care nu stiu.Ei au o alta relatie cu ei insisi,cu ceilalti si cu Universul.
Oamenii care stiu ca sunt iubiti,se asteapta ca rugaciunile lor sa fie auzite.Ei stiu ca ajutorul Lui Dumnezeu se afla pe drum,chiar daca s-ar putea sa apara intr-o forma care sa difere de cea la care se asteptau.
Ei sunt dispusi sa aiba incredere in Dumnezeu si traiesc simtindu-I sprijinul in viata lor.Celorlalti le vine usor sa-i sprijine,deoarece ei au speranta si o atitudine pozitiva.
Pe de alta parte,oamenii care se simt nepotriviti,rusinati,distrusi,raniti sau nevrednici,nu se simt sprijiniti de catre Dumnezeu,de catre familiile lor sau de catre ceilalti oameni.relatia lor cu Sursa Universala este blocata de catre parerile pe care le au despre ei insisi si despre ceilalti.
Cand se roaga,fac asta dintr-un sentiment de lipsa,poate chiar dintr-unul de manie.Nu se asteapta sa primeasca rezultate pozitive.Ei se asteapta sa fie dezamagiti.Si asa si sunt.
Chiar si atunci cand li se raspunde la rugaciuni,ei nu pot recunoaste darurile care le-au fost oferite,deoarece se asteapta ca acestea sa vina sub o alta forma.
Acesti oameni nu au un dialog apropiat cu Dumnezeu,astfel ca Dumnezeu le pare distant si detasat,iar actiunile Lui le par arbitrare si nedrepte.
Nimic din toate acestea nu este adevarat,dar este ceea ce cred ei,astfel ca se indeplineste .Devine o profetie care se indeplineste de la sine.


Iubirea vesnica a Lui Dumnezeu


Dumnezeu va are mereu in Inima Lui.Trebuie sa stiti asta si,daca un o stiti,iata ce trebuie sa aflati.
Dumnezeu va iubeste asa cum sunteti.Nu va cere sa fiti mai buni sau mai intelepti decat sunteti.
El nu vrea sa fiti ca toti ceilalti.Dumnezeu va accepta si va iubeste fara conditii.Dumnezeu spune:”Te iubesc fiule sau fiico.Fii sigur ca te iubesc si sa stii ca sunt alaturi de tine”.
Daca nu aveti aceasta constienta a Divinitatii,trebuie sa o cultivati.Trebuie sa intrati in templul launtric,cel putin odata pe zi.Faceti acest lucru nu pentru a cere favoruri sau lucruri materiale ,ci cereti sa-I simtiti Iubirea in adancurile inimii voastre.
Aceasta iubire neconditionata si atatcuprinzatoare este cea care va va sustine peste zi.Pentru ata va rugati:”Doamne, cer prezenta Ta in viata mea,astazi.Fie sa-Ti simt Iubirea si sa stiu ca esti alaturi de mine in tot ceea ce gandesc,in tot ceea ce spun si in tot ceea ce fac”.
Incepeti-va ziua cu acesta rugaciune si repetati-o pe parcursul intregii zile.Astfel veti ajunge sa-L cunoasteti pe Dumnezeu.Intrucat cereti,El va veni.Deoarece ii faceti loc in inima voastra,El va sta cu voi.Intrucat ii cereti ajutorul,El va va calauzi.El va fi cu voi,deoarece v-ati dedicat timpul sa fiti cu El,caci si aceasta este o intelegere facuta intre voi.
Relatia voastra cu Dumnezeu nu cere ceva doar de la El,Va cere si voua ceva.Nu este o relatie cu sens unic.
Desi El este mereu alaturi de voi,nu-I simtiti prezenta decat atunci cand I-o cereti.Daca nu va faceti aparitia,daca nu cereti,dumnezeu nu se poate face cunoscut in fata voastra.
Caci nu-L puteti cunoaste pe Dumnezeu daca nu sunteti prezenti langa El.De aceea ne facem timp pentru a medita,pentru a contempla si pentru a ne ruga.De aceea ,in fiecare zi si cand este nevoie pe parcursul zilei,Il invitam pe Dumnezeu in mintile si inimile noastre.

Paul Ferrini

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu


  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP