Ce inseamna "Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si toate celelalte vi se vor da voua"

duminică, 13 februarie 2011


Omenirea a ajuns sa traiasca un vid sufletesc si un sentiment acut de neimplinire. De ce? Deoarece pana acum constiinta a fost orientata pe obiecte si satisfacerea nevoilor personale, oamenii au fost foarte ancorati in materialitate:

“Daca viata este pe deplin mecanica, sau orientata intru totul catre cele materiale, atunci singurul rezultat firesc va fi materialitatea iar aceasta nu va aduce multumire nici satisfactie”(Edgar Cayce) .

Noi suntem minte, trup, spirit si suflet. Spiritul tine de Creatie sau Dumnezeu. Fiecare fapt isi are originea in Spirit. Spiritul propune, mintea construieste un tipar, si prin aceasta activitate a sa apare apoi concretizarea in plan fizic, in functie de atitudinea mentinuta, spirituala sau egoista. Deci mintea este cea prin intermediul careia omul se poate ancora in materialitate sau spiritualitate. Alegerea este in mina fiecaruia, sau mai bine zis in mintea fiecaruia.

Expresia “Cautati mai intii Imparatia lui Dumnezeu..” ne atentioneaza sa reconsideram valorile si sa aliniem corect activitatea noastra pentru a nu mai fi distrugatoare asupra sufletului. Este recomandarea de a pune spiritualul pe primul loc si el sa aiba intaietate, si nu nevoile egoiste. Astfel daca scopul unui individ este orientat in directia “corecta”, tot ceea ce se intimpla in plan material se va incheia cu bine, pentru ca asta este Legea in Univers. Trebuie sa intelegem ca in lumea materiala concepul spiritual constituie baza tuturor tendintelor, sau altfel spus o baza pentru minte, si din aceasta sunt generate apoi rezultatele materiale. Cand aceasta ordine este modificata, aceasta devine o piedica mai mult decit o temelie pentru dezvoltare. Sau, mai pe scurt, daca atitudinea in creatie este corecta, adica este intemeiata pe Adevar /Iubire/Dumnezeu/Sinele Divin, atunci suntem eliberati in mod natural de grijile materiale. E important cum te raportezi la tot ce iti doresti. Este bine cunoscuta expresia:”In ce spirit faci acest lucru?”. Il faci in spirit altruist, pentru armonie si binele tuturor, sau il faci in spirit egois, pentru tine? Daca te ai in vedere in primul rind pe tine, sperantele, dorintele si scopurile devin egoiste. Deci ” afla mai intii idealul spiritual dupa care va actiona mintea si daca el este aliniat corect, vei descoperi ca lucrurile materiale vin asa cum trebuie si cind trebuie…Cauta mai intii lucrurile care tin de spirit, iar apoi toate aceste lucruri de natura pamanteasca li se vor adauga la locul potrivit in cea mai potrivita combinatie.” (Edgar Cayce). Adica “toate celelalte vi se vor da voua” cu siguranta si in cel mai bun mod posibil, prin Voia Divina.

Scopul evolutiei este ca mentalul, fizicul si spiritualul sa devina Una. Sa ne trezim Sinele Divin, Constiinta Unimii, si sufletul nostru sa devina Una cu Dumnezeu. De aceea imi place Humanity's Team ca miscare spirituala, deoarece se aliniaza la acest principiu , promoveaza Constiinta Unimii si afirmarea in viata a sufletului (Divinitatea din noi) . Si de aceea imi plac cartile Conversatii cu Dumnezeu de Neale Donald Walsch, deoarece ne orienteaza Mintea sa se alinieze corect la Adevarurile Universale. Aceasta cunoastere elibereaza de grijile lumesti izvorite din ego si aduce tuturor multumire profunda, pe toate planurile , si descatuseaza Libertatea noastra innascuta.

“Ideea cea Mare este ca Libertatea este esenta Vietii, nu ceva ce dobandesti sau ce-ti poate fi dat, ci Ceea Ce Esti - si orice efort de a-i limita exprimarea este un efort de a limita Viata Insasi, pe care sufletul o va recrea la fiecare nivel, pana ce sufletul, care ESTE Libertate, este exprimat pe deplin, in fiecare clipa.”(Neale Donald Walsch)

Dar ce inseamna atitudine spirituala, ce inseamna atitudine egoista?

Spiritual: este constiinta universala si dorinta ca totul sa se manifeste armonios pentru binele tuturor; izvoraste din Iubire. Sunt adevarurile universale si perceptele Divine: adevar, bun, drept, rabdare, iubire, compasiune, generozitate, devotament, daruire, milostenie, simtul datoriei, smerenie etc. Inseamna sa-ti dai silinta sa arati ca esti constient de existenta lui Dumnezeu, adica tot ce faci sau ti se face este expresia acelui Dumnezeu pe care-l slujesti.

Simtul datoriei si a-l sluji pe Dumnezeu este puterea adevarata, cea care te ajuta in orice situatie!

“Ideea cea Mare este ca tot ce avem de facut este sa ne iubim unii pe altii - si, in lumea noastra, toate celelalte vor avea grija de ele insele, din vointa noastra de a actiona cu afectiune unii cu ceilalti.”(Neale Donald Walsch)

Egoist: este dorinta de a mari importanta de sine si siguranta, dorinta de bani, putere, pozitie sociala, lacomie, orgoliu etc, adica a-ti sluji egoul, sinele care crede in separarea de Dumnezeu si in lipsa, si izvoraste din frica nascuta din aceasta credinta falsa.

Raspuns inspirat din cartea: ”Suflet si Spirit-Intelege pe deplin viata si propria ta persoana” de Edgar Cayce, cap.1,2

Scris de Eugenia Berdan

Sursa:humanitysteam.ro

1 comentarii:

Limena 13 februarie 2011 la 17:26  

Suntem obisnuiti sa privim binele ca opus al raului, iar consecinta acestui fapt este ca ne simtim obligati sa-l exercitam si astfel punem pret pe imaginea de sine, sau din contra, ne opunem acestui curent al binelui...de multe ori excesiv si manifestat orbeste de multi, fara o responsabilitate reala de a-l exercita.
Insa daca am aborda in alte moduri aceasta perspectiva a binelui, spre exemplu din prisma cauza-efect, am putea observa ce se manifesta cand ne intelegem natura noastra si a celor de langa noi care facem parte din Unul.
Binele nu se realizeaza orbeste si neintelegand natura lui, in caz contrar apare ipocrizia pe care multi o putem "detecta" cand se manifesta la asa-zisele persoane "bune"(de multe ori religioase, bigote).
Nu neg ca exista si persoane care manifesta in mod natural acel bine inteles, dar sunt si multe persoane ce au experimentat timp indelungat in ignoranta si cand s-au hotarat sa fie de partea binelui, s-au cramponat in binele neinteles si sub nuanta superficiala.
Eu cred ca aici ne cramponam multi din cei ce dorim sa transcendem vechea mentalitate, vechile obisnuinte care nu ne mai definesc.
Se spunea undeva ca si sensurile unor cuvinte vor prinde alt sens treptat, pe masura ce si noi ne deschidem spre vibratii mai inalte. Si cred ca din aceasta cauza inca nu i-am inteles pe maestrii spirituali, filozofii antichitatii...din cauza ca nu ofeream lumina noastra interioara pentru a le intelege adevaratul sens si astfel cuvintele aparent lipsite de inteles sa vibreze cu fiinta noastra si sa ne deschida noi intelegeri despre noi si ceilalti.

Trimiteți un comentariu


  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP