Noi toti suntem UNUL

vineri, 18 februarie 2011

Toti suntem unul.

Acestei trei cuvinte rezuma cele peste 3,000 de pagini de dialog din textele cartilor Conversatii cu Dumnezeu, intr-un mod mult mai bun decat orice as putea eu spune. Daca am putea gasi un mod de a face ca aceste cuvinte sa devina o mantra a lumii noastre, sa fie imbratisate de toate societatile si culturile, am putea face sa inceteze toate suferinta, toate razboaiele, toate luptele de clasa, toata foametea si violenta si toata saracia de pe aceasta planeta - intocmai cum o facem in propriile noastre familii.

Nici o familie nu ar lasa pe membrii ei sa moara de foame. Nici o familie, cu execptia uneia cu o disfunctionalitate severa, nu ar folosi violenta fata de membrii sai pentru a rezolva diferendele care apar in sanul ei.

Familia omenirii este una cu o disfunctionalitate severa. Toti apartinem aceleiasi specii dar ne tratam unii pe altii ca si cum interesele noastre nu ar fi comune. Ne ignorama unii pe altii si ne lasam sa suferim unii pe altii, ne luptam unii impotriva altora si ne omoram unii pe altii. Si totusi, ca sa fim cinsititi, asta nu e decat una din fetele medaliei. Ne si purtam de grija unii altora si ne ajutam unii pe altii. Lucram unii cu altii si cooperam unii cu altii, suntem alaturi unii de altii in vreme de restriste si in timpul calamitatilor.

Lansez acum o invitatie pentru noi toti sa stam iar alaturi unii de altii. Si de aceasta data, sa fie pentru totdeauna, nu doar pentru moment. De data asta, nu doar unii dintre noi.

Echipa Omenirii lucreaza din greu sa creeze pentru noi un mod de a face asta. Aceasta organizatie cauta sa trimita - si incurajeaza si pe altii sa trimita - un singur mesaj:

Toti suntem unul.

In vreme ce ne indreptam spre finele anului , intr-o lume gata sa se prabuseasca intr-un dezastru in ceea ce priveste mediul inconjurator, viata sociala, spirituala, politica si financiara, inca mai putem intoarce carma, modifica cursul, schimba directia. Putem insa face asta numai daca ne strangem impreuna spre a ne dedica unei cauze comune. Si astazi sunt inca adevarate frazele rostite de Presedintele SUA, John F. Kennedy, care spunea: "Cand suntem divizati, e putin ceea ce putem face. Cand suntem impreuna, e putin ceea ce nu putem face."

Acum, s-ar putea sa nu credeti ca ceva atat de simplu, ceva atat de "ne-complex" ca o miscare a cetatenilor, sa poata schimba lumea. Si totusi, daca va ganditi, va dati seama ca nimic altceva nu a facut-o vreodata. Gandhi a creat o miscare a cetatenilor. Martin Luther King Jr. a creat o miscare a cetatenilor. Lech Walesa a creat o miscare a cetatenilor. Gloria Steinem a creat o miscare a cetatenilor.

Aceste miscari - care au dat nastere unei natiuni, au adus drepturile civile fundamentale pentruo rasa, au eliberat un popor, si au initiat schimbarea locului femeii ducand-o la rang de egalitate, in intreaga lume, toate au inceput cu un simplu mecanism: ridicarea constiintei.

Miscarile au inceput de la o premisa de baza: Cand oamenii inteleg pe deplin o situatie ei ajung sa faca cu precadere lucrul corect. Cand oamenii devin cu adevarat constienti, ei devin cu adevarat intelepti.

Aceasta premisa se afla la baza ultimelor miscari ale omenirii, pe care le numim Echipa Omenirii. Este o miscare civila pentru drepturile sufletului, eliberand in sfarsit omenirea de opresiunea credintelor ei intr-un Dumnezeu violent, manios si razbunator; un Dumnezeu care e separat de omenire, si in consecinta in judecarea acesteia.

Credinta noastra intr-un Dumnezeu care judeca este ceea ce ne justifica felul in care ne purtam ca specie care judeca. Ne judecam unii pe altii si ne gasim vinovati de tot felul de lucruri. Si, gasindu-ne unii pe altii "vinovati", ne condamnam unii pe altii si ne pedepsim unii pe altii, folosindu-ne de ceea ce presupunem a fi Cuvantul lui Dumnezeu ca si autoritate morala asupra noastra.

Pe cand se vede clar ca asta nu a dat rezultate, continuam in incercarea nostra de a trai dupa acest tipar. Si totusi ce ne trebuie este o noua Poveste Culturala pentru Omenire. O Poveste Culturala despre Unime, despre Unitate, si despre un Dumnezeu Iubitor care niciodata nu ar judeca si condamna pe cineva, ci ar cauta doar sa ne inalte constiinta la un nivel de constientizare care sa ne permita sa ne vedem unii pe altii asa cum ne vede Dumnezeu: ca fiind minunati, ca fiinte iubitoare care cauta doar sa iubeasca pe deplin si sa traiasca in pace.



Sa iubeasca pe deplin si sa traiasca in pace.



Acesta este telul tuturor membrilor Echipei Omenirii. Toti dorim sa facem asta - si juram ca am fi facut asta daca am fi stiut cum. Este dorinta fireasca a fiecarei fiinte omenesti. Acum insa, acest "cum" este usor. Este simpla imbratisare a unui adevar unic:


Toti suntem una.





Neale Donald Walsch



1 comentarii:

alpa 18 februarie 2011 la 16:42  

De aceea SORA MEA DRAGA eu termin scrisorile mele de pe blog cu "Hai sa ne intalnim in rugaciune"....CA SA FIM UNU
DUMNEZEU SA NE BINECUVANTEZE PE TOTI CU IUBIREA SA
UN SFARSIT DE SAPTAMANA BINECUVANTAT ALATURI DE FAMILIA TA
VA PUP PE TOTI CU INIMA

Trimiteți un comentariu


  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP